Održan 2. Tomos susret Sisak

Dana 5.6.2021. godine je na radost i nadanje sviju održan 2. sisački Tomos susret. Konačnim popuštanjem pandemijskih mjera i otvaranju mogućnosti druženja i održavanja izložbenih manifestacija, OTK Sisak je u suradnji s Gradom Siskom na sisačkom korzu od jutarnjih sati održao izložbu starodobnih Tomos motocikala i mopeda.

 Blagoslovom prekrasnog proljetnog dana, te u sklopu održavanja dana Grada Siska i mnoštvom različitih manifestacija u susjednim ulicama centra Siska, 2. sisački Tomos susret nije prošao nezapaženo među žiteljima grada.
Odaziv Tomosaša kako sisačkog područja, tako i klubova susjednih županija, je nadmašio sva očekivanja brojeći ukupno 84 učesnika. Ovim putem od srca zahvaljujemo na prisustvu i uveličavanju ovog susreta klubovima:

- OTK Zagreb
- MK Barbarian ride experience
- OTK Međimurje
- OTK Virovitica
- OTK Sesvete
- MC Hollister
- MC Broken bones Stubica
- Udruga Tomos Majur
- MK Mumije Karlovac
- MK Sjaj u krami Samobor
- MK Baroker Varaždin
- MK Tomos Samobor

Kao i prošle godine, vrhunac druženja na korzu je bila vožnja sporosti – natjecanje između parova vozača koji će što duže ostati u svome polju bez dodirivanja poda nogama. Natjecanje koje zahtijeva izuzetnu vještinu održavanja ravnoteže, poznavanje vlastitog mopeda, te u konačnici i veliku dozu smirenosti. Ogromno veselje, smijeh i pljesak su se širili centrom Siska u tih sat vremena.
Malo iza podneva je formirana kolona starodobnih Tomos mopeda te je održana promotivna vožnja sisačkim posavskim selima: Martinska Ves Lijeva i Desna i Mahovom.
U povijesnoj sisačkog utvrdi Stari Grad je održan svečani ručak, te podijela nagrada, zahvalnica i druženje. Pobjednici vožnje sporosti su:

1. mjesto Filip Maksić
2. mjesto Željko Lacković OTK Zagreb
3. mjesto Tomislav Maloča OTK Virovitica

Sa zadovoljstvom možemo reći kako je 2. Sisački Tomos susret kao i Prvi, nadmašio sva očekivanja. Veliku zahvalnost na sudjelovanju iskazujemo svim sudionicima susjednih oldtimer udruga, kao i samome Gradu Sisku na pruženoj potpori u organizaciji, ovog s veseljem očekivanog, druženja. U mislima vrteći mnogobrojne lijepe trenutke ovogodišnjeg Tomos susreta, s nestrpljenjem i radošću čekamo sljedeći dogodine u nadi da se i tada budemo družili u još većem broju.